Blog

4+2 eset, amikor jobb zárat cserélni

A zárcsere egy olyan procedúra, melyet Veszprémben, Dunaújvárosban és Győrben is szintemindenki túl ritkán végeztet el. Valamiért nagyon kevesen gondolunk a zárcserére, pedig ez az egyszerű, praktikus, gyors és nem is annyira költségesfolyamat számtalan további kellemetlenségtől kímélheti meg az idegeinket és apénztárcánkat.

Számos olyan eset létezik,amikor a zárcsere több mint indokolt.


Lássunk erre néhány példát!

1., Elhagyott kulcs. Haelhagytuk a kulcsunkat, akár Veszprémben, Dunaújvárosban vagy Győrben, esedékesegy zárcsere. Sajnos, innentől kezdve a kulcscsomó önálló életet él, és bárkimegtalálhatja, nem feltétlenül csak egy becsületes megtaláló. Szerencsésebbekvagyunk, ha nem az egész táskánkat hagytuk el, a lakcímünket is tartalmazóirattárcával együtt. Sajnos azonban ekkor is előfordulhat, hogy a megtalálóismeri önt, így tudja, hogy hol lakik, esetleg kifigyeli a hazafelé vezetőúton. Elhagyott kulcs esetén nem szabad egy pillanatra sem késlekedni a zárcserével,hiszen sokkal nagyobb kiadásokat és kellemetlenségeket előzhetünk meg ezzel.
2., Újonnan vásárolt lakás vagyház. Óvatosaknak akár új építésű ház vagy lakás esetén isérdemes lehet zárat cserélni, hiszen sohasem tudni, kinek van még belőle egy másolat.Ha azonban használt lakást vagy házat vásároltunk, mindenképpen ajánlott a zárcsere. Nem tudni ugyanis, hogy hány idegennek lehet még kulcsa a lakásunkhozrajtunk kívül.
3., Új albérlet. Abérelt lakásokra sokan nem szívesen költenek egy fillért sem. PedigVeszprémben, Dunaújvárosban és Győrben is lehetnek olyan kiadó lakások, ahol azárcsere bizony a mi jól felfogott érdekünk új bérlőként. Ahol évről-évreváltoznak a lakók, akár bulizós egyetemisták, akár nem túl tehetős rétegek,bizony nem árt az óvatosság. Ezek a lakók még könnyen lehet, hogy a közelbenlaknak, és kívülről-belülről is jól ismerik a terepet. Ebben az esetben nemcsak a vagyontárgyak eltulajdonításától érdemes tartani, hanem akár amagánéletünk megzavarásának szándékától és esetleges csínyektől is. Mivelazonban ehhez a főbérlő hozzájárulása is szükséges, mindenképpen egyeztessenelőtte a tulajdonossal. 
4., Bérlőcsere. Hakiadásra szánt lakás van a tulajdonában, Veszprémben, Dunaújvárosban vanGyőrben, szintén indokolt a zárcsere minden egyes bérlő után. A fentebbfelsorolt okokon túl arra is érdemes gondolnia, hogy az immár kaucióval nemfelelő előző bérlők esetleg „átrendeznék” a lakást. 
+1., Különköltözés. Ezegy szomorú helyzet, amikor mindenkinek „kisebb gondja is nagyobb annál”, minthogy olyan egyszerű, ámde praktikus dolgokkal foglalkozzon, mint a zárcsere.Talán itt sem a vagyonelkobzás a legnagyobb veszély, sokkal inkább a lelkünketilletve a magánéletünket érheti sérelem.
+2., Nehezen, akadva működő zár. Bármikor,amikor úgy érzi, a zár nem megbízható, gondoljon a zárcserére. Ha nehezennyílik az ajtó, kizárhatja magát. Ha akadozik a zár, feltörheti, megsértheti,nem csak az ajtót, de további értékes területeket is a házon. Ha pedig túlkönnyen nyílik, illetéktelenek is bejuthatnak rajta.

 

Láthatjuktehát, mennyi veszélyt és kellemetlenséget lehetséges elkerülni egy egyszerűzárcserével. Amennyiben gyors, gördülékeny ügyintézéssel szeretne záratcseréltetni Veszprémben, Dunaújvárosban vagy Győrben, forduljon hozzánkbizalommal! Profizmusunkkal és tapasztalatunkkal segítjük önt abban, hogysokkal gyakrabban merjen zárat cseréltetni!

4+2 eset, amikor jobb zárat cserélni