Blog

Amikor átértelmeződik az SOS fogalma: elromlik a zár a bejárati ajtón

Amikor átértelmeződik az SOS fogalma: elromlik a zár a bejárati ajtón

A háztartásban sok kellemetlen dolog tud történni, kezdve azzal, amikor a mosógép centrifugálás közben a saját útját kezdi járni, egy focilabda beszáll a zárt ablakon keresztül, felpúposodik a laminált padló, a kenyérpirító aktív szenet készít, a vasalóból több vízkő jön, mint gőz, egészen addig, hogy a hifi toronynak elszáll a potmétere és csak bulihangerőn tud megszólalni az időjárás-jelentés, a reklámblokk és a déli harangszó.

A középsúlyos otthoni bosszúságok közül kiemelkednek a bejárati ajtót érintő meghibásodások. (Zárcsere Győr, zárnyitás Győr, zárjavítás Győr stb.)

Ilyenkor vagy szó szerint szobafogságra kényszerülünk, mert a bejárati ajtó nyithatatlan, és a lakást nem tudjuk elhagyni, vagy éppenséggel nem merjük, mivel nem lehet visszazárni. Vagy fordítva: nem tudunk bejutni a házunkba, lakásunkba, és nincs annál kínosabb, mint a saját ingatlanunk előtt toporogni reményvesztetten.

Ilyen esetekben érdemes azonnal zárszervizt hívni, mert a házilagos megoldások gyakran nem vezetnek eredményre; a zár rángatása, a kulcs forgatása, erőltetése pedig több kárt okozhat, mint hasznot. A kulcs gyakran a zárba törik, és a szakszerű kezekben még javítható probléma esetleg egy sokkal költségesebb teljes zárcserébe torkollik.

Zárszervizünk Győrben gyorsan, szakszerűen és nagy rutinnal kezeli az ilyen és ehhez hasonló helyzeteket, zárcsere vagy zárjavításokat.

A gyorsaságot azért hangsúlyozzuk, mert egy elromlott zár és egy funkcióját be nem töltő ajtó minden esetben a haladéktalanul megoldandó problémák kategóriájába tartozik, aminek kényelmi és természetesen biztonsági okai is vannak.
Szakszerűen dolgozunk, vagyis sérülés-és roncsolásmentesen, ami vonatkozik az ajtóra és lehetőség szerint a zárra is.

Tapasztalataink szerint, ha valaki maga próbálkozik, a kármentes ajtónyitás esélye úgy csökken, ahogy a feszültsége egyre nő, és ez néha komoly anyagi következményekkel járhat!

S természetesen nagy rutinnal szervizelünk, mert mindenféle történettel találkoztunk már: elveszett a kulcs, vagy a zárba tört; kizárta, bezárta magát valaki; a huzat becsapta az ajtót és a kisgyerek bent, a nagymama kint ragadt; elromlott a zár, nem ment bele a kulcs, vagy nem lehetett kihúzni; idegenek próbáltak a lakásba bejutni, és a zárat megrongálták; esetleg a teraszajtó, garázsajtó, szobaajtó járt túl az eszünkön.

A zár sok esetben könnyen javítható, a zárnyitás pillanatok alatt megoldható, a zárcsere egyszerűen kivitelezhető. Megfontolandó azonban, hogy érdemes-e nekiállni eszközök, szerszámok, szakértelem és gyakorlat nélkül.

Zárszervizünk munkatársai a kiszállást követően felmérik a helyzetet és javaslatot tesznek a zárjavítás, zárcsere, zárnyitás problémára legyenn a helyszín akár Győr, Dunaújváros, Székesfehérvár vagy Budapest!

A meghibásodást rövid határidővel elhárítják, a zárat kinyitják, szükség esetén azonnal cserélik. Ez utóbbi akkor is felmerülhet, ha az illetéktelen behatolás ellen szeretnénk ingatlanunkat jobban védeni. Időről-időre célszerű zárainkat felülvizsgáltatni, hisz a betörésvédelmi technológiák fejlődésével sajnos nekünk is lépést kell tartanunk.

Új lakás, ház esetén pedig szintén érdemes zárcserét végeztetnünk nyugalmunk és biztonságunk érdekében.

 

Hívjon minket Most!

 

 +36 30 3436136

 

 + 36 70 6007715

 

 

Amikor átértelmeződik az SOS fogalma: elromlik a zár a bejárati ajtón