+36 30 343 6136 info@doktorzar.hu

A zárfeltörés megelőzése!

zárfeltörés kettő esettel kapcsolatosan kerülhet előtérbe. Ha beletört a kulcsunk a zárba, elhagytuk a kulcsokat, vagy beragadt a zár. A zárszerelő szakembernek fel szükséges törnie a zárat, hogy be tudjon jutni a tulajdonos. Emellett ha betörtek az ingatlanba, vagy feltörték a zárat a betörők.

Ezekben a helyzetekben hatalmas különbség, hogy a zárszerelő sérülésmentesen nyitja a zárat. Azonban az illetéktelen behatolók nem foglalkoznak azzal, hogy kárt okoznak a zárban vagy az ajtóban.

Non-stop elérhető zárszerviz szolgáltatásainkkal gyorsan kiviteleződhet a helyzet, bármelyik helyzet is álljon fenn! Sérülésmentes zárnyitás folyamatát végzünk a célnak megfelelő eszközökkel. Szakértő kollégáink rövid időn belül a helyszínre érkeznek hívása után.

A zárfeltörési módszerek

Szeretne cégünk egy kicsit részletesebben foglalkozni ezzel a témával. Azonban nem azért, hogy tippeket adjunk, hanem sokkal inkább amiatt, hogy az emberek tisztában legyenek vele, milyen módszerek adódhatnak a zárfeltörésben és ezeket hogyan tudják elkerülni. A leghatékonyabb módszer minden esetben maga a megelőzés!

Otthonunk védelme érdekében a legnagyobb hangsúly a bejárati ajtón és annak zárján található. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a többi nyílászáró nem ennyire lenne fontos. Az olcsó, kínai zárbetétek, hagyományos és régi típusú fogazott kulcsos zárbetétek során könnyű dolga lesz a betörőknek.

A zárfeltöréses módszerek között a legkönnyebb a zár szétverése. Erővel rengeteg minden megoldható, azonban ne gondoljuk, hogy ezzel a módszerrel törik fel a legtöbb zárat. Hiszen a szétverés hatalmas zajjal jár, a figyelmet felhívni magára pedig egyik betörő sem akarja.

Befeszítés

A pajszeres befeszítés roppant elterjedt módszer, ugyanis csendes és gyors. Az ajtóbefeszítés folyamán a feszítő szerszámot, erőkart az ajtólap és az ajtótok közé helyezik. Ezt követően az ajtót elfeszítik a tokjától. A betörőknek ezellen a módszere ellen a legdrágább védekezni. A béna, de többpontos biztonsági ajtózár sem feltétlenül megbízható ebben az esetben. Legfőképpen nem a vékony lemezajtók, lépcsőházi bejárati ajtók, a fa nyílászárók, kétszárnyú bejárati ajtók vagy a hagyományos műanyag ajtók. Ezeken a bejutás nem okoz túl nagy fejtörést a betörőnek. Csak pár percet vesz igénybe, azonban komoly kárt okoz. Ugyanis cserélni kell a bejárati ajtót.

A hevederzár viszonylag olcsóbb módja annak, hogy további védelemmel lássuk el az ingatlanunk bejáratát. Azonban itt is inkább a minőségen van a hangsúly. Ezért mindenképp minőségi hevederzárat vásároljunk!

Zárbetét törése

A zárbetét törés, zártöréses technika a hengerzárak esetében jellemző. Az ajtó síkjából kilógó zárbetét feltűnő. Ebből adódóan egy szakképzett szem könnyen felismeri az adott zárszerkezet gyenge pontját. Ezt a kilógó részt könnyen meg lehet fogni és kitörni akár egy szimpla fogóval is. A zárbetétet jobbra és balra tekergetik, hogy kettétörjék. Ezt követően egy csavarhúzóval vissza lehet nyitni a zárszerkezetet.  A könnyed kitörést követően pedig már zajtalanul be lehet jutni a lakásba.

Az esetek közel felében működhet ez a módszer. Ez pedig aggodalomra ad okot abból a szempontból, hogy milyen rengeteg ajtózárral lehet probléma, amelyel nem foglalkoznak, ebből kifolyólag pedig támadási pontot biztosítanak vele a betörőknek!

Erre a problémára megoldást biztosít a törésvédelemmel ellátott zárbetét. Továbbá a zárvédőpajzs megfelelő vastagságban, belső csavarozással szintén hozzájárulhat, hogy kívülről ne tudják levenni a csavarokat. A legjobb egyébként, ha mindkettőt egyszerre alkalmazzuk.

Amennyiben szeretne biztonságosabb otthonban élni, szakszerű módszerekkel segíthetünk a zárfeltörések ellen megtenni mindent!