+36 30 343 6136 info@doktorzar.hu

Mit tegyünk egy betörés után? A zár javítása lesz a megoldás!

A zár javítása cégünkkel! Manapság sajnos szinte nem sokat ér egy fejlettebb zár és biztonsági rendszer, a betörések száma évről évre csak növekszik. Sok alkalommal csupán arra érünk haza, hogy az ajtó betörve és tárva nyitva. És a lakás teljesen fel van forgatva és ki is van rabolva. Ilyen esetekben sem áll meg az élet. Ugyanis a megrongálódott ajtót vagy ablakot minél hamarabb meg szükséges javítanunk. Zárjavítás Dunaújváros!

Ha az összes óvintézkedésünk ellenére mégis bekövetkezett a baj. Az első dolgunk minden esetben az legyen, hogy értesítjük a rendőrséget. Ez abból adódóan is fontos, hogy az esetleges nyomokat képesek legyenek rögzíteni. De a lakásbiztosító is csupán akkor fizeti ki a kárt, ha erről jegyzőkönyv is született. Addig viszont, amíg a hatóságok le nem veszik a nyomokat semmit ne érintsünk meg. Hiszen ezzel az elkövető esetleges ujjlenyomatait is eltávolíthatjuk.

Mit tegyünk a zárral a betörést követően?

A helyreállítási zárszerviz munkák csak is ezt követően kezdődhetnek meg. Szerencsére azonban nem minden helyzetben lesz szükség az megrongálódott nyílászáró, legyen az ajtó vagy ablak, cserélésére, számtalan helyzetben javíthatóak függetlenül attól, hogy fa vagy műanyag nyílászáró forog éppen kockán.

Abban az esetben, ha a zár, a pánt vagy a vasalat rongálódott meg és ebből adódóan nem működik rendesen, elég lehet a vasalat cserélése, vagy egy másik fajta vasalat beszerelése.

Fa ajtók és ablakok helyzetében igényes munka segítségével és jó szerszámokkal a fa nyílászárókat is megfelelően és esztétikusan lehetséges javítani. Teljes lazúrozással és átfestéssel senkinek sem fog feltűnni, hogy korábban betörés nyomai voltak láthatóak ajtónkon, vagy ablakunkon. Természetesen nem jutunk ezáltal új nyílászáróhoz, de mind anyagiakban mind pedig időben költséghatékonyabb, mint egy teljes zárcsere Veszprém folyamata.

Ha a zár cseréje nem elég ..

Azonban akadnak olyan esetek, amikor ajánlottabb az adott nyílászáró cseréje, esetleg ha nem csak a vasalat, hanem a szárny és a tok is megsérült. Ezt azonban csak egy helyszíni felmérést követően lehet megállapítani. A fa nyílászárókat amúgy is rendszeresen karban szükséges tartani, hiszen az UV sugárzás, továbbá az időjárás kikezdik az olyan felületet is, amely szakszerűen van kezelve. Pár évente ajánlott a pántokat beállítani, a zárakat lekenni, továbbá lefesteni az egész, de legalábbis a külső felületet. Zárszerviz Székesfehérvár!

A műanyag nyílászárókat műanyag hatású gyantával, továbbá kétkomponensű műanyaggal lehetséges megjavítani, amely a csiszolást és polírozást követően teljesen egybeolvad az eredeti anyaggal, ezért szinte csak az fogja majd észre venni a sérülés helyét, aki pontosan jól tudja hogy hol is volt, de ő is csak alapos megtekintést követően. Ezzel a megoldással is rengeteg mennyiségű pénzt és időt spórolhatunk számunkra. Ebben a helyzetben is, ha a nyílászáró több része is sérült, ajánlott a csere, de ezt szintúgy csak egy felmérést követően lehet eldönteni. Zárnyitás Dunaújváros!

Fontos szempont a megelőzés! 

Meglehet, hogy egy nyílászáró javítás lényegesen kevesebbe kerülne Önnek, vagy akár az okos zárak csere sem okoz nagy gondot a költségvetésének, azonban az ellopott értékek és emlékek pótolhatatlanok. Ezért nagyon fontos, hogy inkább a megelőzésre összpontosítsunk, mintsem, hogy a károk helyreállítása törekedjünk minden áron.

A zárakat tartsunk mindig kulcsra zárva, ha pedig éppen szellőztetünk, akkor mindenképpen ügyeljünk a nyitva hagyott ablakokra és ajtókra. Ne engedjünk be idegeneket az otthonunkba, ne dőljünk be a történetüknek, minden esetben győződjünk meg arról, hogy tényleg azok-e akiknek kiadják magukat.

Hasznos lehet valamint, ha mozgásérzékelős vagy nyitásérzékelős riasztót alkalmazunk, vagy az ajtóra felszerelünk egy biztonsági láncot. Értékeinket soha se tároljuk szem előtt, helyezzük mindig olyan helyre, ahol csak mi találhatjuk meg, ha pedig nincs erre ötletünk akkor egy széf vásárlásával orvosolhatjuk ezt a gondot. Napjainkban már akadnak akkora méretűek is, amelyeket könnyedén el lehetséges rejteni a kíváncsi szemek elől. Kedvező zárnyitás árak!

Betörés elleni védelem teljes körű kialakítása és profi zárszerviz érdekében keresse szakszerű munkát végző zárszerelő csapatunk segítségét!

Ingyenes biztonsági felmérés, Ingyenes biztonsági felméréshevederzárbiztonsági rácstörzsvédő pajzs mind elérhető!